skip to Main Content

We stellen voor….

Vandaag vertellen we in deze rubriek wat meer over Janny.
Het zal de bezoekers niet ontgaan zijn, Janny is altijd bezig, houdt van poetsen en haar twee grootste vrienden op de werkvloer zijn de afwasmachine en de schrobmachine. Stilzitten is niks voor Janny.
Ik vraag Janny hoe ze bij de Kiekmure terecht kwam.
“Het enthousiasme waarmee Els (gepensioneerd in maart 2018) over haar werk vertelde, sprak mij aan. Ik had zojuist een baanwissel gemaakt van een heel druk naar een stuk rustiger bedrijf waarvoor ik ook nog elke dag moest reizen. Dat lag me bij nader inzien niet zo en haar verhalen maakten me nieuwsgierig. Ik besloot te solliciteren en nog dezelfde dag sprong ik al bij om de afwas weg te werken. Het was zo druk!. “
Was dat andere bedrijf ook een horecabedrijf?  “Nee, ik werkte in een kledingzaak. Oh ja en ook nog een aantal uren bij Albert Heijn. Dat laatste doe ik er overigens nog steeds naast. Leuk voor de afwisseling.”

Als we Janny vragen naar wat ze het liefst doet als ze vrij is, dan blijkt dat ze er dan juist van houdt om de rust op te zoeken. Haar ontspanning vindt ze in yoga, lezen, wandelen en ergens met vrienden wat gaan drinken. Ook een avondje naar het theater of een cabaretvoorstelling slaat ze niet af.

Tot slot: Wat vind je nou het allerleukste aan de Kiekmure? Over het antwoord hoeft ze niet lang na te denken. Variatie, elke dag anders, hollen of stilstaan, contact met mensen zijn enkele kreten die ze roept. “Ik vind het fijn als mensen met een tevreden gevoel naar huis gaan, dat ik eraan heb kunnen bijdragen dat ze het bij ons naar hun zin hadden. Zoals een tijdje geleden toen mensen na het vieren van hun 40-jarig huwelijksfeest bij ons, een dag later terugkwamen met een grote doos Merci. Dat vind ik leuk. Eigenlijk is de Kiekmure ‘mijn’ grote huiskamer waar ik het de gasten graag naar hun zin maak.”

Back To Top
X